Балонът "Океанариум в Бургас" се спука за пореден път

Балонът

Фирмата имаше пет години да изпълни проекта, но така и не се възползва

Идеята за изграждане на развлекателен център "Океанариум" в парк "Езеро" в Бургас пропадна за пореден път, след като този път "живя" едва 2-3 дни. Това стана ясно от думите на заседанието на Комисията по правни въпроси към Общински съвет - Бургас, където днес бе разгледане писмото на изпълнителния директор на „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс“ АД изпрати писмо до ОбС-Бургас.

Припомняме, че в понеделник инвеститорът заяви готовност да започне строителство в началото на 2019 година. Оказа се обаче, че от фирмата не са спазили сроковете на изграждане, които са изтекли на 12 юни тази година. От Общински съвет - Бургас дори са удължили този срок с още два месеца, но и той не е бил спазен. Поради тази причина договорът ще бъде прекратен едностранно на договорните отношения и поетите ангажименти. Банковата гаранция в размер на 1,5 млн. лв. ще остане за община Бургас, тък като договорът е прекратен по вина на Уотър Атракшънс Къмпани Плюс“ АД

От администрацията пък признаха, че не са видели дори проект през тези пет години, а в писмото от понеделник се казваше, че това трябва да стане в края на месец декември - половин година след, изтичането на срока за концесията. 

Коментари

Още от последните новини