Българският съюз по балнеология и СПА туризъм отличи д-р Светла Шопова с приз "СПА мениджър на годината"

 Българският съюз по балнеология и СПА туризъм  отличи д-р Светла Шопова с приз

На годишния конгрес на БСБСПА бяха обсъдени редица важни точки включително предложение за въвеждане на задължителни здравни ваучери

Д-р Светла Шопова бе отличена с награда "СПА мениджър на годината" на годишния конгрес на Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА). Тя управлява СПА център "6th Sense" на Гранд Хотел и СПА Приморец от осем години.

„За мен е чест да получа този приз от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм“ – каза на церемонията по награждаването д-р Шопова. „Искам да споделя нещо с вас. Преди осем години собствениците на Гранд Хотел и СПА Приморец ми гласуваха безгранично доверие. Подкрепяха ме и с екипа, с който работя там, смея да твърдя, че изградихме един обект, който заема достойно своето място на европейската СПА карта. Също така искам да споделя пред вас, че като научен работник - асистент в университет "Асен Златаров", Бургас аз подготвям кадри за нашия бизнес, за нашия сектор и тържествено обещавам, че ще дам всичко от себе си, ще споделя своят опит с тези млади хора, защото те са нашето бъдеще“ – завърши д-р Шопова емоционално изказването си.

Наградата е единственият индивидуален персонален приз на БСБСПА. Доктор Шопова обяви, че я приема не само като лично отличие, а като оценка за качеството, което СПА център "6th Sense" предлага. В тон с обсъжданите теми и представени на конгреса продуктови линии, тя анонсира предстоящото въвеждане на автентични български продуктови серии с традиционни родни продукти като вино, розово масло и кисело мляко в СПА менюто на ръководеният от нея център „6th Sense”.  

Призът „СПА мениджър на годината“ бе връчен на V-тия годишен конгрес на БСБСПА, който се проведе на 26 и 27 септември в Гоце Делчев и Огняново. Събитието бе под надслов "България – лидер в здравния туризъм на Балканите. Четири сезона медикъл/спа, таласо, спа и уелнес туризъм". Партньори на инициативата са Министерството на туризма и общините Гоце Делчев и Гърмен.

Форумът бе открит официално от Председателят на БСБСПА Сийка Кацарова, зам.-министър на туризма Ирена Георгиева, Президентът на Европейската СПА асоциация Тиери Дюбоа, зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, кметът на община Гърмен Минка Капитанова и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Обсъдени бяха многобройни точки, сред които позиционирането на България на международните здравни пазари, анализи и оценки на туризма балнеолечение по поречието на р. Места, значение на транснационалните партньорства и възможности за международна туристическа търговия и други.

 

 

Коментари

Още от последните новини