Българският джетски тим замина за европейското първенство (Снимки)

Българският джетски тим замина за европейското първенство (Снимки) - E-Burgas.com

Българският джетски тим замина днес за европейското първенство, което тази година ще се проведе в Австрия. Кристиян Киров, Марио Михалев и Алекс Петров ще представляват страната ни на континенталния шампионат, като се надяват на добро класиране в отделните категории. Шампионата ще се проведе от 5 до 10 юли, като се очаква огромен зрителски интерес, както и сериозна битка на най-мощните джетове в Европа.

За Кристиян Киров това е второ участие на европейско първенство, след като при дебюта си миналата година в Полша успя да грабне сребърен медал. Републиканският шампион на България за последните три години ще направи дебют в категорията Runabout PRO-AM, а това ще го изправи срещу най-бързите джетове „стария континент“. Дебют на международната сцена ще направи Марио Михалев. Той ще мери сили в две дисциплини – Runabout novice stock и Novice Ski (прав джет). Михалев е многократен медалист от шампионатите на България в последните 4 години.

България ще има и представител  при децата. Младата ни надежда Алекс Петров ще мери сили в категорията Деца Ski (прав джет), като се надява да повтори класирането си от последното световно първенство в Тайланд, където се нареди на 5-то място.

Галерия
Коментари

Още от последните новини