Българските превозвачи подготвят протест пред Европейския парламет

dnes.bg

В сряда български и румънски превозвачи ще протестират пред Европейския парламент в Страсбург срещу пакета "Мобилност", който се очаква да бъде гласуван. За момента присъствие са потвърдили над 100 човека, ще бъде нает и камион. Това съобщи Ангел Траков, председател на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи пред БНТ.

Пакетът "Мобилност" влезе в дневния ред, след като два гласа на остсъстващи български евродепутати не достигнаха, за да може текстовете да се отложат след европейските избори.Организаторите се надяват, че техни колеги от други страни също ще се включат. "Основният проблем задължението за връщане на автомобила "у дома". Причините са географски, финансови и екологични.Браншът е страшно огорчен от това, което се случи вчера в Европейския парламент", каза Траков.

"Икономиката на България не е така развита, както в другите европейски държави. Условията не позволяват превозвачите да се връщат на четири седмици. Всичко останало са разходи, които натоварват допълнително разходи на транспортната услуга и трябва да е ясно, че в крайна сметка се трупа върху себестойността на всеки един продукт, което засяга обикновения европейски гражданин", каза той и акцентира, че разходите не са основният проблем, а преди всичко географското положение на България.

Сподели новината:

Коментари