Багер изравнява със земята изоставения строеж на "Фердинандова" (снимки)

Багер изравнява със земята изоставения строеж на

Хората от близките блокове са оплакват от прахоляка, който се вдига при събарянето на тежката бетонна конструкция 

Една от язвите в центъра на Бургас - изоставеният строеж на ул. "Фердинандова" до дни ще остане в историята. От края на миналата седмица опасната недовършена сграда се събаря от багер и се очаква до броени дни да бъде напълно изравнена със земята. 

Багерът е снабден с мощна шипка, която буквално издърпва тежките бетонни колони и разкъсва арматурното желязо в тях. След това отломките се струпват на купчинки, преди да бъдат изнесени с камиони. Хората от близките блокове обаче се оплакаха, че от събарянето се едигат облаци прах, които влизат в домовете им. 

Статуът на апетитното парче земя в центъра на Бургас все още остава неясен. Това на практика остава един от малкото свободни терени в презастроение комплекс "Възраждане", така че към него със сигурност ще има амбиции, както за строеж на паркинг, така и за офис или жилищна сграда. Най-вероятно обаче парцелът ще остане още дълго време заграден, но поне ще бъде заравнен и безопасен. Преди да се пристъпи към някакви конкретни действия трябва да приключат съдебните дела за делба, след което собствениците ще трябва да измислят някакъв инвестиционен план. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини