БАБХ юрна нелоялните търговци

БАБХ юрна нелоялните търговци - E-Burgas.com
пазар лазур Продължават масовите проверки на пазарите и тържищата у нас. Сред най-често констатираните нарупения са непълното етикетиране и липсата на документи за произход, разкриват от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).
Проверяват се пазари, борси и тържища, където се предлагат плодове и зеленчуци, съобщават от агенцията. При една от проверките на столичен пазар е установено, че един от проверяваните търговци няма документи за произход на продаваните от него репички. Продукцията е била свалена от продажба. Инспекторите са констатирали още непълно етикетиране на продукцията. По разпореждане на министъра на земеделието и храните Десислава Танева Агенцията по храните провежда засилени проверки на местата, където се предлагат плодове и зеленчуци в цялата страна.
Целта е предотвратяване на нелоялни търговски практики, проверка на произхода на плодовете и зеленчуците, придружаващите ги документи за качество, както и коректното етикетиране на стоките и срок на годност./actualno.com
Коментари

Още от последните новини