Айтоското село Чукарка избира кмет

Айтоското село Чукарка избира кмет  - E-Burgas.com

Айтоското село Чукарка е едно от 10-те селища в страната, в които на 8 октомври т.г. се провеждат частични избори за кмет.

В 7.00 часа отвори врати единствената избирателна секция в селото, в която до 20.00 часа, вота си могат да дадат общо 483-ма избиратели по списък.

И до сега не се знае къде точно избяга редовно избраният през 2015 г. кмет на Чукарка Джемил Хамид, но е ясно, че за стола му днес се борят четирима кандидати - Севим Мустафа, Октай Якуб, Сюлейман Садула и Ахмед Галиб Боз.

Няма сигнали за нарушения, изборният ден протича спокойно, без напрежение. В селото са представители на всички партии, които имат кандидати.

Спокойно е и в Общинската избирателна комисия - Айтос. Председателят Ивайла Гаджерукова съобщи, че до 10.00 часа в СИК-Чукарка правото си на глас са упражнили 65 души. Час по-късно, бройката набъбна на 100 човека, до 12.00 часа са гласували 145 души, съобщиха от ОИК.

Според местните политически централи, избирателната активност е много добра, като се има пред вид, че на парламентарните избори, от 483-ма избиратели, в Чукарка са гласували общо 269 души.

 

Коментари

Още от последните новини