Айтоски килъри убили лихвар заради 500 хиляди лева дълг

Айтоски килъри убили лихвар заради 500 хиляди лева дълг - E-Burgas.com
  Тодор Симов   Мистерията около едно от най-тежките убийства в Бургаско става още по-голяма, след като бе снето обвинението от основният заподозрян до момента. Иван Симов бе смятан за виновен, че е убил семейството на лихваря Стоян Вълчев. Сега се работи по нова версия, според която килърът е нает от лихвари, на които самият Стоян дължал над 500 хиляди лева.След като съдът прекрати производството срещу единствения обвиняем, разследването се възобновява. 

Случаят около убийството в село Рудник е изключително заплетен. Труповете на Стоян и съпругата му Тодорка са намерени в къщата им на 2 октомври 2010 г. от приятел на семейството. Стоян застрелян в къщата, а Тодорка - гръмната от упор върху седалката на една от паркираните коли. 

Гледката била страшна, къщата - цялата в кръв. Зловещата картина се допълвала от 12-годишната дъщеря на убитите. Момиченцето имало тежки здравословни проблеми и било в почти пълна степен на невменяемост. 

Детето станало пряк свидетел на това как са убити майка му и баща му, но по никакъв начин не могло да съдейства на разследването. Малко по-късно Десислава умира в болницата. 

Разследването се спира на Иван Симов, защото той е сред клиентите на лихваря Стоян. Няколко свидетели дори твърдят, че пред тях се е оплаквал от непосилните му лихви и дори се заканвал, че ще го ликвидира. 

Пред съда обаче тяхната теза не издържа и доказателствата срещу Иван Симов се оказват недостатъчни. Днес той твърди, че независимо от снетите обвинения животът му е опустошен:

"Загубих много. Лежах в ареста близо две години. Бизнесът, който смятах да развивам, отиде по дяволите. Тези четири години бяха ад. Страшен ад. Аз съм невинен, но не знам кой ще ми върне пропиляното време", твърди Иван Симов. 168 часа
Коментари

Още от последните новини