Автобус пламна на АМ „Струма“. Няма жертви

Автобус пламна на АМ „Струма“. Няма жертви - E-Burgas.com

Горящ-автобус

Минути са делили един обикновен инцидент от това да се превърне в огромна трагедия. Автобус с 30 пътници е пламнал в движение на автомагистрала „Струма”, съобщи Struma.com.

Той се движел по редовната линия Дупница – София, по която има по няколко автобуса дневно и в двете посоки. Аварията се случила малко преди разклона за село Студена.

За късмет на пътниците, близо до тях се движел наблюдателен шофьор с личния си автомобил. Той забелязал, че излиза черен пушек от двигателя на пътническото возило.

Дал газ и се изравнил с шофьорската кабина. Започнал да дава знаци на водача на автобуса, че има повреда. Свалил прозореца и започнал да му сочи назад към двигателя. Намесата била съвсем навреме преди пламъците да стигнат до горивото и от проста неизправност да се стигне до трагедия.

И двамата веднага отбили встрани от пътя и с пожарогасителите от двете возила загасили пламъците. Пострадали не е имало. На място са били пратени дежурни от районното, чиято първоначална версия от разследването е, че техническа неизправност е причинила запалването на двигателя.

Предстои тепърва да се изяснява дали и кога возилото е минавало технически преглед и дали случката е можело да бъде предвидена и предотвратена.

ПИК

Коментари

Още от последните новини