Авиоотрядът обяви търг за кетъринг на основно вегетарианска храна

Авиоотрядът обяви търг за кетъринг на основно вегетарианска храна - E-Burgas.com

Обществена поръчка за кетъринг на прогнозна стойност от 30 хил. лв. е обявил авиоотрядът. Търгът е за доставка на хранителни продукти в готов за консумация вид, алкохолни и безалкохолни напитки и консумативи за бордния бюфет на въздухоплавателните средства.

Доставката ще включва необходимите за сервиране консумативи. Кетърингът трябва да се доставя за самолетите "Еърбъс", "Фалкон" и два хеликоптера. Количествата и вида на храните, напитките и консумативите ще се определят със заявка за всеки конкретен полет.

Изпълнителят на поръчката освен това ще има задължение да дава предварителен достъп до произведените артикули на представител на НСО при президента, който да проверява хранителните продукти и напитки.

В документите към поръчката е записано, че продуктите трябва да отговарят на стандартите за качество в България. "Сиренето трябва да е произведено в съответствие със стандарт БДС 15:2010. Колбасите трябва да бъдат по утвърден стандарт "Стара планина". Масло - Минимум 82% масленост", е посочено там. Повечето от храните в списъка са вегетариански като липсва концентриран алкохол, записани са само бира, бяла и червено вино.

В менюто са включени английска и континентална закуска, зеленчуци на скара, броколи със синьо сирене, задушен бял ориз, тиквички с ориз и зеленчукова лазаня. Салатите пък са зелена салата с краставици и репички, шопска и гръцка салата и редена с домати, краставици и плочка сирене. Включени са плата с банички, сирена и колбаси за двама или деветима пътници.

Десертите пък ще са по 70 гр., аранжирани с декорация във фолио. Изборът при тях ще е между тортите гараш и сахер, чийз кейк или пресни нарязани плодове.

Коментари

Още от последните новини