Арт фестивалът „Ние – 21-ви век“ се открива следващата седмица в Слънчев бряг

Арт фестивалът „Ние – 21-ви век“ се открива следващата  седмица в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Повече от 300 участници ще пристигнат в курортния комплекс за събитието           

Седем слънчеви дни, пет концерта и много забавления – това очаква талантливите младежи, които ще вземат участие в Международния фестивал на всички изкуствата "Ние – 21-ви век”. Той ще се проведе в периода от 21 до 28 август 2016г. в черноморския курорт Слънчев бряг. Събитието се организира за двадесет и четвърта поредна година от българския Арт център „Кърнолски“  в партньорство с  Международна академия на изкуствата „Европа”. 

Тази година във фестивала ще участват над 300 деца и младежи. Талантите от България, Латвия, Малта, Полша, Чехия, Грузия, Казахстан и Узбекистан ще представят на българската публика артистични изпълнения в пет различни категории: вокални солисти и вокални групи; танцови групи; мажоретни състави; духови оркестри; хорове.

Концертът за откриването на дългоочакваното събитие ще се проведе на 23 август в „Сол Несебър Ризорт“. Гала концертът и награждаването на победителите от „Ние – 21-ви век“ са предвидени за 26 август.

Международният фестивал на Арт център „Кърнолски“ - „Ние XXI-ви век“ , се провежда на Българското Черноморие - в курортите Албена, Кранево, Слънчев бряг, от 1994 година. Началото му е поставено от талантливия български композитор и основател на Арт център „Кърнолски“ -  Димитър Кърнолски.

Медийни партньори на събитието са Общинско радио Бургас, както и сайтовете Peika.bg и Е-burgas.com.

Коментари

Още от последните новини