Арт фестивалът „Ние – 21-ви век“ приключи с голям успех

Арт фестивалът „Ние – 21-ви век“ приключи с голям успех - E-Burgas.com

Гала концертът на фестивала се проведе в „Сол Несебър Ризорт" и привлече огромна публика       

С грандиозен Гала концерт завърши двадесет и четвъртото издание на Международния арт фестивал „Ние – 21-ви век". Той се проведе от 21 до 28 август 2016г. в черноморския курорт Слънчев бряг. Събитието се организира от българския Арт център „Кърнолски"  в партньорство с  Международна академия на изкуствата „Европа".  

В седемте дни на фестивала към събитието се присъединиха над 300 деца и младежи от България, Латвия, Малта, Полша, Чехия, Грузия, Казахстан и Узбекистан. Големият победител в тазгодишното издание на „Ние 21-ви век" стана танцова група "Коралик" от Полша. Танцьорите от групата получиха парична награда в размер на 500 евро, диплома и купа, както и покани за участие в предстоящи фестивали в България и Италия.

България беше представена от солисти от Бургас, София, Пловдив и Хисаря, както и от Вокална група Робинзон от град Козлодуй и Вокална студия „Дъга" от София. Те също заеха призови позиции. 

 Участниците бяха оценявани от жури в състав: Кристина Пьотровска от Полша– музикант, композитор и вокален педагог;  Александър Кукарин от  Русия – хореограф и преподавател по хореография в Института за култура в Москва, както и Жени Лалчева от България – вокален педагог, основател и артистичен директор на Вокално студио „Точно време"- Бургас. 

 

Арт център „Кърнолски" организира фестивала  „Ние 21-ви век" от 1994 година. Той е един от най-старите на Балканския полуостров. Медийни партньори на събитието са  Общинско радио Бургас, както и сайтовете Е-burgas.com и Peika.bg.

Галерия
Коментари

Още от последните новини