Арт фестивал „Сезони“ събира млади таланти край брега на морето

Арт фестивал „Сезони“ събира млади таланти край брега на морето - E-Burgas.com

Над 150 талантливи деца от цялата страна се включват в тазгодишното издание на Арт фестивал „Сезони“. Той ще се проведе в дните 1 и 2 юли, а негови организатори са Община Бургас и „Народно читалище Пробуда-1880 г. Бургас”.

Фестивалната програма включва няколко конкурса за изобразително и приложно изкуство,фотография и мултимедия и др.. Предвидени са множество творчески лаборатории и съпътстващи прояви.

В конкурсите ще участват 155 деца и младежи от Бургас, Поморие, Пловдив, Русе, Стара Загора, Силистра, Велико Търново, Сливен, София, Търговище, Шумен, Ямбол. Сред участниците в различните конкурси има и международно участие от представители на Германия и Русия.

Младите поп и рок изпълнители ще бъдат оценявани от жури в състав: Тони Димитрова, Захари Чернев, Владимир Спасов, Мария Чернаева и Руслан Карагьозов.

През 21-годишната си история конкурсът за млади поп и рок изпълнители стана една от емблемите на Бургас. От три години той прерастна в Арт фестивал, обединявайки различни сфери на изкуството и показвайки таланта на даровити деца от страната и чужбина.

Фестивалната програма стартира на 1 юли от 11:30 часа в зала Георги Баев на КЦ „Морско казино“. Официалното откриване е от 18 часа същия ден на открита сцена „Охлюва“, а  гала концерта е на 2 юли от 18 часа.

Коментари

Още от последните новини