Арт Ателие и театър "Българска армия" представят: Последната вечеря преди края

Арт Ателие и театър

"Тайната вечеря на дякона Левски" е тъжната история за последните глътки живот на една от най-светлите личности, изписани със златни букви на страниците на историята на България.

Постановката, която идва на Бургаска сцена, е под режисура на Асен Шопов, а в образа на Апостола се въплащава Веселин Калановски.

На сцената на НХК ще видите още: Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Радосвета Василева, Луизабел Николова, Веселин Ранков, Иван Радоев, Владислав Виолинов, Иван Налбантов - Гост.

Действието се развива в една единствена нощ, изпълнена с обвинения, признания и теразния. Нощта преди обесването на Васил Левски. От изповедта на Дякона зрителят ще намери отговор на въпросите за предателството, идеалите и цената на свободата.

 „ Тази вечер ще се опитаме да изиграем най-трудната си роля- ролята на СЪЗАКЛЯТНИЦИ. Съзаклятници в името на святото дело на АПОСТОЛА на свободата. До днес никой не е успял, едва ли ще успеем и ние. Защото всеки от нас, всеки от ВАС, всеки българин носи този човек в себе си, и каквото и да ви покажем, вие ще кажете : НЕ, НЕ Е ТОВА!...А кой е той всъщност? Защото наистина-какво знаем за ЛЕВСКИ?”

С тези думи от клетвата започва пиесата на Стефан Цанев. Авторът разказва библейска история, в която главно действащо лице е българската светиня - Левски, а Асен Шопов и актьорите извървяват своята Голгота, докато я пресъздават на сцената.

На сцената ще оживеят образите на Левски и Ботев , Матей Миткалото и Панайот Хитов, Димитър Общи, Наталия Каравелова......

Постановката ще се играе на 10 октомври от 19ч. на сцената на НХК.

Билети вече се продават на касата на НХК.

За резервации 0894/898-098-Маруся Русева-организатор

Коментари

Още от последните новини