Американски миненосец влезе в Черно море заради учение

Американски миненосец влезе в Черно море заради учение - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318

Американският разрушител USS Porter ("Портър"), който е въоръжен с управляеми ракетни системи, влезе в Черно море. Това съобщи пресслужбата на Шести американски флот, който е базиран в италианския град Неапол.

Разрушителят „Портър”, заедно с 300-членния си екипаж, е оборудуван със система за противоракетна отбрана "Ийджис" и 56 крилати ракети "Томахоук".

Миналата година той проведе в румънското пристанище Констанца тренировки по отработка на стандартни процедури на взаимодействието с румънските ВМС, припомня БНР.

Корабите "Карни", „Росс", "Портър и "Доналд Кук", както и наземните обекти за противоракетна отбрана (ПРО) в Румъния и Полша, са част от европейския сегмент на американската противоракетна отбрана.

Конвенцията от Монтрьо през 1936 година ограничава до 21 дни пребиваването на военните кораби на държави, които не са черноморски, в Черно море.

Коментари