Ало измамници завъртяха над 80 хил. лв. за 10 дни в Бургас

Ало измамници завъртяха над 80 хил. лв. за 10 дни в Бургас - E-Burgas.com

Над 80 хил. лв. успяха да препечелят ало изманици в Бургас само през последните десетина дни. Задържани са три мулета, но ръководителите на схемата все още на свобода. 

Последно е била измамена 75-годишна бургазлийка, която в продължение на 3 дни оставяла пари, докато си мислила, че съдейства на органите на реда да заловят телефонни измамници. Жената е предала общо 16 200 лв., като последно е оставила торбичка с 5600 лв. под пейка до Областна управа. Полицията е успяла да залови 67-годишен мъж от руенското село Билка, който участвал в схемата като муле. Той е направил пълни самопризнания и е върнал 1400 лв. 

Преди дни бяха задържани други две мулета – единият от тях бе криминално проявения и осъждан Г.Д., 58 годишен от Бургас. На 19 февруари той отишъл пред бл. 6 в к-с «Зорница» и прибрал найлонова торбичка със сумата от 8 500 лв., хвърлена му от 83 годишна бургазлийка през терасата на жилището й. Мъжът занесъл част от парите на място, указано му по телефона и разположено в Северна България, като след задържането си с протокол за доброволно предаване върнал сумата от 1 000 лева.

Второто муле - 60 годишния Н.К. от Свети влас събрал от седем телефонни измами сумата от близо 59 973 лв. и златни накити / като 29 000 лв.от тях, собственост на 65 годишна бургазлийка и 81 годишен мъж от бургаския комплекс „Зорница”, въвлечени в идентични телефонни измами по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници” на 17.02.т.г., са намерени и иззети непосредствено след задържането на 60 годишния мъж/.

Коментари

Още от последните новини