Алея на славата 2017 отдава почит на  големите имена в балета и операта

Алея на славата 2017 отдава почит на  големите имена в балета и операта - E-Burgas.com

Експозицията на Гранд Хотел и СПА Приморец вижте в дните от 6 до 10 декември

Знаете ли, кои са големите имена на бургаската балетна и оперна сцена? Заповядайте на Алея на славата 2017, за да се запознаете с тях! Експозицията ще бъде отворена за посетители от 10:00 часа на Празника на Бургас – Никулден, до 10 декември (неделя), включително. Очакват ви информация, снимков материал, любопитен автентичен реквизит, на прославени имена в тези две изкуства, обвързали творческия си път с Бургас. 

Като част от Алея на славата, на 8 декември от 18:00 часа, ще бъдат представени кратки изпълнения  от жива оперна музика, балет, роял и други. Тези своеобразни миниатюри, ще позволят на гостите на инициативата да се отдадат на непосредственото, живо въздействие на тези изкуства. 

Организатор, идеолог и домакин на Алея на славата за трета поредна година е Гранд Хотел и СПА Приморец. Целта на ежегодните изложби, е познаване, информираност, отдаване на почит към заслужилите в различни области бургазлии, които градят облика на града като устойчиво средище, обвързано силно с науката, изкуствата, прогреса във всичките му форми. 

Всички участници в Алея на славата 2017г. са родени в Бургас, почетни граждани са на морския град или са носители на специални отличия с бургаски адрес. Някои от тях, са сред нас. Други, вече ги няма - но звездите им светят все така ярко и маркират пътя на новите надежди, избрали да се развиват в тези нелеки, но безкрайно красиви сценични жанрове. 

Почетният пантеон на Алея на славата 2017г. рисува историята на имена, записани с ярки букви в книгата на историята на балета и операта. Сред тях ще видите: балетмайстор Дора Валериева, Люба Колчакова, Мария Белчева- Михайлова, Иванка Узунова-Унджиян, диригентът Димитър Момчилов , примабалерината Галина Калчева, оперният режисьор и бас певец Александър Текелиев, балетмайсторът Хикмет Мехмедов, диригентите Емил Чакъров и Иван Кожухаров, тенора Любомир Бодуров, баритона Стоян Попов и други светли имена от оперната и балетна сцена, с адрес Бургас. 

Заповядайте - от 10:00 часа на 6 декември, до 10 декември включително,  в Гранд Хотел и СПА Приморец. Не пропускайте и специалното събитие, което ще ви представи живи изпълнения на роял, оперна музика и балет – на 8 декември от 18:00 часа. 

Опознайте Бургас чрез големите имена, оставили следите си по страниците на историята му – на Алея на славата – инициатива на Гранд хотел и СПА Приморец. 

Коментари

Още от последните новини