Ако искате да участвате в конкурса „Който спаси един човешки живот, спасява цяла Вселена” побързайте! Срокът изтича

 Ако искате да участвате  в конкурса „Който спаси един човешки живот, спасява цяла Вселена” побързайте! Срокът изтича - E-Burgas.com

Над 120 изпратиха творбите си за литературния конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена"

Пет дни преди крайния срок за участие в шестото издание на националния литературен конкурс, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф", участниците надхвърлят 120. По темата "Да обичаш,  въпреки..." до момента писаха ученици от 34 населени места в България и  студенти от 8 университета.

Номинираните в двете категории ще бъдат оповестени на сайта на "Алеф" - http://alef-bg.org в средата на месец април. Там вече са посочени поименно всички, изпратили творбите си за конкурса. След като бъдат определени от журито, номинациите за награди ще бъдат публикувани на сайта. Това ще стане до 20 април.

Церемонията по награждаване ще се състои на 9 май 2019 година в Културен център "Морско казино" - Бургас. Специално за събитието Централен Държавен Архив предоставя документалната фотоизложба "1943: Преследване и защита. Съдбата на българските евреи". Тя ще бъде експонирана в зала "Георги Баев" и ще бъде на разположение на граждани и гости на Бургас до 17 май.

Коментари

Още от последните новини