Ахелойци излязоха на протест: Няма достъп до града заради новия път, шофьорите правят опасни маневри

Ахелойци излязоха на протест: Няма достъп до града заради новия път, шофьорите правят опасни маневри - E-Burgas.com
Снимка bTV

Десетки жители на Ахелой се събраха на протест заради новия път към курортния комплекс "Слънчев бряг", който беше официално открит в петък от премиера Бойко Борисов. Тогава той коментира, че пътят е обещан от 40 години. Само за две години в участъка са станали над 150 катастрофи, с четирима загинали и десетки ранени..

Жителите на курортното градче обаче твърдят, че с това трасе достъпът до къщите им е отрязан - шофьорите трябва да правят много опасна маневра, за да се включат в стар път, по който да стигнат до домовете си. Пътят реално заобикаля Ахелой, съобщиха Нова телевизия и bTV.

Още по-сериозен е проблемът за хората, които разчитат на автобусите, за да се приберат или да отидат на работа - оказва се, че някои от автобусите вече изобщо не спират в Ахелой.

"Работя в Несебър и се прибирам с автобус №11. Когато се качвам в автобуса, питам шофьора дали ще спре в Ахелой. От петък миналата седмица насам, това ни се отказва. Ние нямаме нищо против магистралата, но е добре да се влиза в селото и да ни оставят на спирките. Все пак си купуваме карти за транспорта предварително", обясни една от протестиращите жени.

Според местните хора при изграждането на новото трасе има недомислици.

От агенция "Пътна инфраструктура" обаче обещаха, че до месец ще има нов път до Ахелой. Работите по него щели да започнат още следващата седмица.

"Има възможност за пътуващите от к.к. "Слънчев бряг" да влизат в Ахелой през кръговото кръстовище на първокласния път. По проект имаше възможност да бъде изградена един ляв завой в директното трасе на обходния път. Но понеже по този участък основното направление е в хоризонтална крива, кръстовището е със силна ограничена видимост, тази възможност отпадна", коментира инж. Христо Гюров, представител на Агенция "Пътна инфраструктура".

dir.bg

Коментари

Още от последните новини