Агент 007 oбогатява културната програма на Бургас през лятото

Агент 007 oбогатява културната програма на Бургас през лятото - E-Burgas.com

Концертното турне с филмова музика ще гостува в Летния театър

Бургас може да бъде включен в концертното турне, посветено на филмовата музика от Агент 007 – Джеймс Бонд, с участието на Милица Гладнишка, Рут Колева, Ягода Тренева, Криста, Боби Косатката и Живко Станев, с диригент Найден Тодоров. Предложението е постъпило в община Бургас, но първо трябва да бъде одоборено от Общински съвет, за да бъде включено в културната програма. 

56 години след появата на харизматичния Агент 007 за първи път на малкия екран и в разгара на снимките на 26-тия филм за Джеймс Бонд, който се очаква да тръгне по световните кина на 8 ноември 2019-а, Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Найден Тодоров ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на превърналата се в класика поредица.

Концерт с музика от филмите за Джеймс Бонд досега в България не е правен, така че само по себе си това е уникално музикално събитие. От общо 25-те филма за Агент 007 са избрани общо 10 и са направени симфонични варианти, които да им придадат по-различна стойност от тази, която имат в оригиналите и да бъдат обединени като звук в един концерт. Заедно с песните в програмата на концерта ще прозвучат и два симфонични сюита и оригиналната тема за Бонд, написана от композитора Монти Норман за „Доктор Но“ (първият филм от поредицата) и получила световна популярност още тогава. 

Концертът ще се осъществи на 08 юли в Летен театър – Бургас и несъмнено професионалните български музиканти ще докоснат с неповторимия си талант бургаската публика.

Събитието не е предварително планирано в културната програма на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“ и средствата, необходими за неговото осъществяване, не са предвидени в бюджета на предприятието за 2018 год., нито като приход, нито като разход. Предвид изложеното е целесъобразно с прихода от концерта да се завиши бюджета на ОП „Летен театър, фестивали и концерти “ с цел финансовото обезпечаване на събитието.

Община Бургас очаква постъпления от билети в размер на 30 000 лева, като с реализираните приходи ще се завиши бюджетът на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“.

Коментари

Още от последните новини