Административният съд в Бургас поряза „Анел Корпорация“ за басейна край Буджака

Административният съд в Бургас поряза „Анел Корпорация“ за басейна край Буджака - E-Burgas.com

Административният съд в Бургас поряза фирма „Анел Корпорация“ ООД. От ООД-то стигнаха до съда в Бургас заради заповед на кмета на Созопол, с която бе разпоредено премахването на незаконен строеж. Става дума за скандалния  открит басейн в морето край Буджака с големина 400 кв.м, бетонова площадка и подпорни стени и пътеки към нея .

При установените факти съдебният състав намира, че са налице условията на АПК за прекратяване на съдебното производство поради неподаване на жалбата в срок. Това обстоятелство се явява процесуална пречка за продължаване на съдопроизводството, поради което със свое определение съдът прекратява делото, посочват от пресцентъра на съда.

Съдебният акт може да се обжалва с частна жалба и да се протестира пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването му на страните и прокурора.

Жалбата на „Анел Корпорация“ е по повод заповед от септември 2015 г. на Петя Чапевова, временно изпълнявала длъжността кмет на Созопол преди изборите за местна власт през есента на миналата година. 

Това не е първият случай с незаконно строителство на фирмата. През 2009 г. компанията изсипа тонове бетон на мидения плаж в Тюленовия залив до нос Христос, в местността Колокита. След шумни публикации в медиите РДНСК установи редица нарушения.

Коментари

Още от последните новини