АБВ напуска правителството

АБВ напуска правителството - E-Burgas.com

Националния съвет на ПП АБВ взе единодушно решение да предложи на предстоящия в неделя конгрес да преустановим партньорството си за подкрепа на правителството и да изтеглим нашите представители от изпълнителната власт. Това стана ясно на пресконференция на тема "Актуални политически въпроси в светлината на предстоящия конгрес на ПП АБВ", на която участваха зам.-председателя Румен Петков и Емил Кало, член на изпълнителния съвет и секретар по коалиционната политика на партията.

Освен вицепремиерът Ивайло Калфин, от постовете си ще бъдат изтеглени всички други представители на партията, които в момента са на властови позиции. Категоричното решение обаче, ще бъде взето в неделя.

"Неслучайно дадох за пример порочния подход при приемането на Изборния кодекс. 200 параграфа бяха приети за две нощи. Това са въпроси, които са с изключителна степен на важност за българското общество", посочи Петков.

"Затова казваме, че категорично отхвърляме начина на правенето на политика, той е не просто неприемлив, той е вреден", категоричен бе той.

"В този Изборен кодекс бяха отхвърлени всички предложения на ПП АБВ, свързани с контрола върху изборите - подсъдността, делегитимацията на изборния процес чрез подписване на протокол", посочи той и допълни, че някой има интересен да се правят в такава среда, каквато е през последните години.

Коментари

Още от последните новини