Атрофираха ли и депутатите? Исканията за промени в образованието били внесени още през септември (Видео)

Атрофираха ли и депутатите? Исканията за промени в образованието били внесени още през септември (Видео) - E-Burgas.com

Поредният рехав бургаски протест се проведе днес пред общината

Граждански искания във връзка със сериозни промени в системата на образованието, голяма част, от които касаят насилието в специализираните заведения, са били внесени в Народното събрание още на 4 септември 2017. Това стана ясно на днешния протест на бургаски родители пред общината, които настояват за въпросните искания.

Те окачествиха ситуацията като „след дъжд качулка“, тъй като скандалното видео в бургаската детска градина „Брезичка“ показало какво точно се случва в някои заведения. „Мисля, че можем да говорим за политическо безхаберие, след като мина толкова много време, но се надявам след това, което се случва в момента да се променят нещата“, коментира един от организаторите на протеста Таня Стоянова.

Едни от основните искания са да се въведе мандатност на началните и директорите в системата на образованието, да се въведат методики за подбор на абсолютно всички ръководители, въвеждане и на периодични тестове и събеседвания за определяне на състоянието на всеки служител и не на последно място – видеонаблюдението. Всички искания предстои на бъдат разгледани на 15 февруари в НС.

„Не мислим, че каерите биха решили проблема, но определено биха породили малко респект“, смятат родителите, които бяха на повече от 70-80 души. Идеята за днешните действия, които ще се превърнат в системни, се родила в прочутата фейсбук група „Мамите на Бургас“, още като видеото от група „Мики Маус“ видя бял свят. Така хората зад плакатите смятат, че ще кажат НЕ на насилието.

Видео
Галерия
Коментари

Още от последните новини