9000 лева не достигат малкия Светко да получи шанс да проходи отново

9000 лева не достигат малкия Светко да получи шанс да проходи отново - E-Burgas.com

Усложнение след ваксина е довело до парализа  на крачетата на  две-годишното момченце от Бургас

Близо 9000 лв. не достигат на семейството на двегодишния Светко, за да замине за лечение в чужбина, а назначената дата за приемане е само след месец. В същото време състоянието детето се влошава с всеки изминал ден.

Майката на малкото дете Денница Сандова се обърна със зов за помощ в социалните мрежи:

„Мили хора, познати и непознати имаме още малко нужда от вашата помощ. Състоянието на малкия Светко се влошава с всеки изминал ден, сумата която остана за събиране е 9 000 лева. До сега сте ни помагали много. Всеки кой с каквото може... Имаме още почти месец за да съберем сумата, ще има и Благотворителен концерт в Бургас, повече информация в следващите дни. А до тогава можете да помогнете с разпространението на информацията.“

Нещастието на семейство Сандови започва преди около година. До тогава те се радват на живота с новороденото си детенце Светко и заедно с него откриват света отново. По ирония на съдбата именно 1 юни 2016 г., Деня на детето се оказва последният нормален ден за невръстното момче. На 2 юни нищо неподозиращите родители отиват в болницата, за да поставят задължителната ваксина „Пентаксим“.

„Беше на 3 юни вечерта към 21:15 часа, когато играехме всички и той се опита да стане, но не можа. Ние си помислихме, че си е навехнал крачето, но кракът му започна все повече да се обездвижва. Изчакахме 15-20 мин., докато отидем до спешното. Успяха да ни прегледат в 00:30 вечерта, детето вече не можеше да си стои на двата крака. Приеха ни в Инфекциозно отделение. В началото не знаеха какво му има. Според лекарите той е получил лека форма на полиомиелит. Първата седмица – нищо, втората седмица започна да иска да пълзи, но не като бебе, а като гъсеница. Придърпваше се с таза от кръста нагоре.“, спомнят си с мъка родителите на Светко.

Година по-късно Светко все още е с парализиран десен крак, като успява да се придвижва само чрез лазене. Състоянието му продължава да се влошава, в следствие, на което и лявото краче започва да отслабва.

След безкрайно ходене по болници, в България лекарите така и не се ангажират да дадат точна диагноза за състоянието на детето и отричат ваксината като причина.

Надежда на родителите дават само клиники в чужбина. На семейството са нужни още 9000 лв., за да замине за диагностика в клиника в Белгия. Датата на определения преглед е в началото на септември. Лечението след това ще бъде проведено в Германия.

Можете да помогнете на Светко чрез дарение на специално откритата за целта сметка.

Титуляр на сметката: Светослав Кристианов Сандов

Сметка: BG84BPBI79374022802801

Коментари

Още от последните новини