„Отворено сърце“ помогна на 100 бургазлийчета

„Отворено сърце“ помогна на 100 бургазлийчета - E-Burgas.com

отворено сърцеЗа трета поредна година Сдружение „Усмивка” проведе кампания „Отворено сърце”. Идеята беше да се събират дрехи, обувки и учебни пособия за деца от социално слаби семейства, деца сираци, деца с увреждания. Имената на децата бяха предоставени от Дирекция „Социално подпомагане” в Община Бургас и от г-жа Цветелина Рандева, говорител на РДВР Бургас. Екипът на Сдружението успя тази година да помогне на около 100 деца.

В кампанията взеха участие ученици и учители от две бургаски училища. Това са Търговската гимназия и ОУ „Княз Борис I”, както и частни лица.

Даренията на децата вече са раздадени по следните институции – Център за обществена подкрепа Бургас, Център за настаняване от семеен тип I, Център за настаняване от семеен тип II, Център за настаняване от семеен тип III,  Дом Ронкали, Дневен център за деца с увреждания „Св. Николай Чудотворец”, Дневен център за работа с деца на улицата, както и на 13 деца от ОУ „Христо Ботев”  Бургас.  Предстои само свързване с г-жа Рандева и дарения към деца, чиито родители са загинали, изпълвайки служебния си дълг към системата на МВР.

Кампанията „Отворено сърце” продължава до 25.10.2013 година, със своята втора част, събиране на помощи за сирийските бежанци. Даренията се приемат всеки делничен ден от 08:00 до 17:00 часа на улица „Славянска” 4.

Коментари

Още от последните новини