7 паркоместа събраха извънредно Общински съвет в средата на август

7 паркоместа събраха извънредно Общински съвет в средата на август  - E-Burgas.com

Никой от съветниците не пое отговорност за гафа от миналата сесия 

Общински съвет - Бургас отмени свое решение, гласувано на миналата сесия в края на месец юли, на извъндредно заседание днес. То бе насрочено от председателя на местния парламент Костантин Луков, след като решението бе върнато от областния управител Вълчо Чолаков.

Става въпрос за изграждането на седем паркоместа пред търговски обект в к-с "Братя Миладинови". Тогава решението беше подкрепено с 26 гласа "за" 2 "против" и 15 "въздържал се". Оказа се обаче, че  незаконосъобразно, тъй като има нарушени процедури по Закона за обществените поръчки и Закона за общинската собственост. Идеята беше частната фирма "Тандем" 1991 да поеме изцяло инвестицията за изграждането на паркинг със 7 паркоместа, срещу което да получи безвъзмездно три от тях. За да стане това съветниците ще трябва да измислят друга порецудра.

Поради тази причина решението, гласувано на предишната сесия бе отменено с пълно мнозинство днес. Никой от съветниците днес не пое отговорност за гафа със сбърканата докладна, която е била изготвена от юрист-консулта на Общински съвет, минала е през правната комисия и накрая е била гласувана и одобрена. Най-вероятно докладната ще бъде преструктурирана и ще бъде внесена за гласуване на редовното заседание през месец септември, така че от "Тандем" 1991 все пак да изградят паркинга за своя сметка и да получат правото да използват три от въпросните седем паркоместа. 

Коментари

Още от последните новини