7-годишният Божидар се бори със страшна болест, помогнете!

7-годишният Божидар се бори със страшна болест, помогнете! - E-Burgas.com

Благотворителния базар във Флора Бургас помага на 7-годишния Божидар, който се бори със злокачествено заболяване, да оздравее. Семейството на Божидар разполага едва с част от сумата за лечението в Испания. За цялостното му лечение обаче са необходими  още 30 000 лева.

По време на благотворителния базар ще бъдат продавани стари,но любими книги за деца и възрастни, лакомства, предоставени от водещи фирми и доброволци, ръчно направени бижута и аксесоари за коса, играчки, детски дрешки и и още безброй невероятни и уникални неща. Всички предмети за базара са предоставени безвъзмездно от фирми и хора с добри сърца.

Известната гримьорка Теодора Калчева ще се включи към събитието с благотворителен грим семинар от 13 до 19 часа в зала 4 на Флората. Курсът е за усъвършенстване на личното гримиране и е за непрофесионалисти! Всеки желаещ да научи тайните на добрия макияж може да се запише на телефон 0887577 695 – Теодора Калчева. Парите за участие в него ще отидат за лечението на Бобчо!

Теодора Калчева е с 13 годишна практика в бюти областта. Носител на награди от национални конкурси по грим. Носител на награди по BodyArt от национални фестивали на красотата. Участник в международни фестивали на изкуствата. Демонстрира нестандартен пърформанс за популяризиране на марки, каузи и събития. Лектор по професионален грим и маникюр. Всяко нейно представяне се превръща в изключително шоу за публиката.

От детски развлекателен център” Слънце” също се присъединиха към събитието. Те ще занимават най-малките посетители с много игри в името на каузата. 

Ще ни познаете по балоните и аромата на сладкиши. Парите ще събираме в дарителска кутия.

Ако сте майстори кулинари, може да донесете и ваш домашен сладкиш или печиво. И да ги продавате заедно с нас. Колкото повече, толкова повече шанс да помогнем на детето.

А какво по-хубаво от това скоро Божидар да започне първи клас, наравно с другите деца!

*****

7-годишният Божидар от гр. Камено не успя да влезе  в класната стая заедно със своите връстници, той посрещна първия учебен ден в испанската болница Clinica Universidad de Navarra, където се лекува от злокачествено заболяване. Съдбата му разчуства много хора с добри сърца и голяма част за скъпото му лечение бе събрана до средата на септември.  Божидар страда от тумор в гръбначния стълб, но заради неуспешна операция в България, той вече е в инвалидна количка.  Шансът Боби да се оправи е голям. Лекарите от испанската болница вече се борят със злокачествената му болест. От скоро той вече е на химиотерапия. Божидар вече прави опити да се изправя. Цялата сума за лечението му е 110 000 лева, 80 000 лева вече са по сметките на детето.

Предстои му да бъде влято биологично лекарство.

„Благодарим за събраните средства по първата фактура на Божидар, но лечението ще бъде продължително и за това нека всички мероприятия, които се провеждат в полза на Боби продължат ,като сумите бъдат превеждани по дарителските сметки ,които са защитени и ще бъдат използвани изцяло за лечението на Боби. Благодарим Ви! Поклон!”, написа поредния си апел към всички бащата Тихомир Кръстев, който заедно със съпругата си са неотлъчно до сина си.

Остатъкът – 30 000 лева е непосилен за семейството от Камено.  Ако имате възможност да им помогнете в тази толкова важна битка, за да има шанс Боби да расте усмихнато и здраво дете, можете да го направите по няколко начина.

Единият е благотворителният ни базар във Флора Бургас на 14 октомври от 11 часа!

 

Галерия
Коментари