6500 лева ще постъпят по сметката на малкия Божидар от благотворителния базар, нужни са още 23 хиляди

4821 лева са събраните средства само от поставените кутии в подкрепа на 7-годишния Божидар от гр. Камено на съботния благотворителен базар във Флора Бургас.

Три бургаски фирми заявиха желание и намерение още в началото на следващата седмица да преведат съответно по 200 и 300 лева по сметката на момчето, което се лекува от злокачествено заболяване в Испания. Благодарение на активната кампания и съпричастността на всички бургаски медии към каузата младо семейство се лиши от букетите в сватбения ден, а парите от тях -900 лева ще бъдат преведени също по сметката на Божидар.

Водеща верига аптеки също се присъедини към каузата и 19 кутии бяха поставени във всичките им обекти в Бургас и София, а средствата от тях ще бъдат ясни в началото на декември, когато ще бъдат отворени в град Камено пред роднини на Божидар.

7-годишният Божидар от гр. Камено не успя да влезе  в класната стая заедно със своите връстници, той посрещна първия учебен ден в испанската болница Clinica Universidad de Navarra, където се лекува от злокачествено заболяване. Съдбата му разчуства много хора с добри сърца и голяма част за скъпото му лечение бе събрана до средата на септември.  Божидар страда от тумор в гръбначния стълб, но заради неуспешна операция в България, той вече е в инвалидна количка.  Шансът Боби да се оправи е голям. Лекарите от испанската болница вече се борят със злокачествената му болест. От скоро той вече е на химиотерапия. Божидар вече прави опити да се изправя. Цялата сума за лечението му е 110 000 лева, 80 000 лева вече са по сметките на детето.

Предстои му да бъде влято биологично лекарство.

Сподели новината:

Коментари