50 бебета станаха християни със Свето кръщене в Бургас (видео)

Ути Бъчваров настоявал да стане звезден кръстник в Бургас

Близо 50 бургаски семейства посветиха своите новородени бебебета в тайнството на Светото кръщене в Бургас. Ритуалът бе извършен в храм "Св. св. Кирил и Методий", като продължава и в момента.

Масовото кръщене бележи финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за  България”, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

В ролята на звезден кръстник на пет от бебетата стана кулинарният тв водещ и шоумен Ути Бъчваров, който е един от съмищлиниците на каузата. 

"Приех събитието като една истинска моя задача, аз съм в Бургас, защото много харесвам града. Когато с останалите популярни личности си разпределяхме градовете, където искаме да бъдем кръстници, аз веднага избрах тук.. Виждате колко усмихнати хора има. Аз съм изключително развълнувам, много мои приятели са дежурни кръстници, но аз за първи път ще ставам кръстник. Сега се запознавам с моите малки кръщелници. Надявам се, че те в бъдещите си години ще ми се обаждат и ще бъдем достатъчно близки, така както повелява традицията. " заяви Ути Бъчваров

Галерия
Коментари

Още от последните новини