5 месеца преди крайния срок: Пускат обхода на Ахелой на 15 юни

5 месеца преди крайния срок: Пускат обхода на Ахелой на 15 юни  - E-Burgas.com
снимка: архив

След месец ще започне активната работа и по обхода на Поморие

Обходът на Ахелой ще бъде готов и пуснат в експлоатация в периода между 15 и 18 юни. Това заяви депутатът Димитър Бойчев на пресконфернция на народните представители от ПП ГЕРБ, които анонсираха свършената от тях работа през последната една година.

Очаква се във въпросния период в средата на юни да бъде пусната и отсечката между Поморие и Ахелой. Ремонтните дейности започнаха миналата есен, а пътят на практика ще бъде готов за активния туристически сезон, когато по традиция там трафикът е много засилен и има предпоставки за много пътни инциденти. 

Юни месец ще започне активната работа и по обхода на Поморие. Добрата новина е, че строителните дейности няма да създават проблеми на трафика, тъй като трасето минава извън сега съществуващото. По този начин до лятото на 2019 година ще има готов четирелнтов път между Бургас и Слънчев бряг. Октомври месец ще започне разширението с изграждането на три кръгови движение на обхода между Несебър и Слънчев бряг, който да поеме трафика към Варна, който се очаква да се засили още повече. 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини