48 машини обработват заснежените пътища в региона

48 машини обработват заснежените пътища в региона - E-Burgas.com
Затворен е пътят Царево - Резово заради наводнение от р. Велека
trakia2
Без валежи и с температури от -8 до -3. започна утрото в Бургаска област. Духа умерен до силен северен вятър. Пътищата частично заснежени и заледени, със снегонавявания. Почистват се и се обработват с пясък, сол и калциев двухлорид. Работили 48 бр машини.
Ограничения по искане на ОПУ Шумен Ришки проход забранено движението на товарни автомобили с обща маса над 12т, а от 3.5 т до 12 т с вериги без ремаркета и полуремаркета.
По искане на ОПУ Варна път III-208 Провадия - Айтос затворен за товарни с обща маса над12т. Поради наводнение движение само в една лента на пътI-9 при КПП Кошарица и при км 216 между Ахелой и Поморие.
Р
ека  Велека е заляла път III-9901 Царево Резово и е затворен за движение участъка Ахтопол Резово. Няма обходен маршрут.Отворен за движение е общинският път Извор - Зидарово.
От ЕВН съобщават, че обстановката в областта е спокойна. Работи се по отстраняване на аварии в някои населени места в община Поморие и Карнобат. Авариите не са сериозни и се очаква всеки момент да бъдат отстранени. Без ток са селата Емона и Баня в община Несебър, като екипи на ЕВН работят на място за възстановяване на електричеството.
Летище и Пристанище Бургас са отворени.
Коментари

Още от последните новини