450 първолаци от Бургас се учат да рециклират

450 първолаци от Бургас се учат да рециклират  - E-Burgas.com

По инициатива на Сдружение "Хамалогика" и Център за иновативно обучение "Френе", за трета поредна година се провежда програмата "Бургас Рециклира". Кампанията започва тази седмица, ще продължи един месец и цели създаване на интерес и култура към опазване на околната среда у подрастващите, както и навици за разделно събиране на отпадъците. 

Предвиден е благотворителен аспект, който учи децата на съпричастност. Партньори на програмата са Община Бургас, ЕкоПак и медии. Тази година Бургас Рециклира се разраства и включва вече 5 училища, над 40 доброволци и повече от 450 първолаци. Училищата са ОУ ''Васил Априлов'', СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ ''Св.Климент Охридски'', ОУ ''Св. Княз Борис 1ви'' и НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".

Програмата е предназначена за три учебни часа и включва запознаване с целите и ползите от рециклирането и информация как то се изпълнява, а също и много игри и състезания с практическо приложение на знанията, както и алтернативни варианти за реализация на отпадъчните материали. Децата ще бъдат запознати и с благотворителността, под формата на събиране на празни пластмасови капачки. Последното събитие ще се проведе на открито, в средата на месец Май. Поканени са всички малки участници заедно с родителите си, за да почистят заедно с организаторите някоя от близко разположените градинки или плажове.

Коментари

Още от последните новини