4 980 таблетки за повишаване на мъжката потентност задържаха митничари

4 980 таблетки за повишаване на мъжката потентност задържаха митничари - E-Burgas.com

Контрабандни 830 блистера с 4 980 таблетки лекарствен продукт за повишаване на мъжката потентност задържаха митническите служители на ГКПП “Капитан Андреево”, съвместно със служители на Гранична полиция. Хапчетата били укрити под задните седалки на лек автомобил с немска регистрация, който е пътувал от Турция за Германия през България.

Колата e пристигнала на българския граничен пункт на 30-и август, около 22 часа вечерта. Зад волана бил немски гражданин от турски произход, който пътувал със своя баща, също немски гражданин, и още един пътник. Двамата придружители заявили, че нямат нищо за деклариране, а шофьорът посочил, че пренася 16 кутии цигари без акцизен бандерол  с надписи “DUTY FREE”, които са задържани за поставяне под митнически режим.

Служителите на граничния пункт пристъпили към физическа проверка на автомобила и багажа на пътниците, като открили под задните седалки на колата укрити 830 блистера с 4 980 таблетки лекарствен продукт  с надписи „VEGAXES”- Sildenafil Cobra Tablets 130 mg , който по състав е вид стимулант на половата мощ.

Установено е, че таблетките са собственост на шофьора. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Задържан е автомобилът, с който е извършено нарушението.

Коментари