30 хиляди братушки с имоти по морето у нас

30 хиляди братушки с имоти по морето у нас - E-Burgas.com
pomorielek Около 10- 12% от руснаците, които почиват по родното Черноморие, не пристигат в страната ни като туристи, а като собственици на апартаменти. За целия летен сезон 2014 в област Бургас са посрещнати 330 779 граждани на Руската Федерация, което е със 7% повече, сравнено с миналата година. От тях над 30 000 отсядат в собствени жилища, които обитават само през топлите месеци. Все повече обаче стават и онези, които избират да живеят в България целогодишно. Това е причината рускоезичните жители на Поморие и Несебър да правят периодично запитвания за разкриване на руско училище.
Освен това българското Черноморие продължава да бъде предпочитана дестинация и през есента. Цяла зима пет пъти седмично на Летище Бургас ще се обслужват полети от и до Русия. По предварителни прогнози за коледните и новогодишните празници ще се посрещат и извънредни полети. По всичко личи, че фалитите на осемте руски компании, някои от които оставяха „безпризорно” свои клиенти по летищата във Варна и Бургас това лято, не са отказали руските граждани да пътуват. Въпреки кризата и дъждовното лято тази година ръст по Южното Черноморие бележат още туристите от Беларус, които са се увеличили с 41%, в сравнение с 2013 г., от Полша – 16,8%, Австрия – 9,7%, Израел – 7,6%, Русия – близо 7%. Повече почиващи е имало още от Естония, Казахстан, Латвия и Унгария. Изненада за туристическия бранш е увеличението и на туристите от размирна Украйна, които това лято са били с 5,5% повече. Отлив на туристи има от Швейцария, които това лято са били с близо 30% по-малко, Люксембург – 17%, Финландия – 16%, Дания – 11% и др. Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2014/11/29/30-000-rusnaci-imat-imoti-po-moreto-u-nas.246874
Освен това българското Черноморие продължава да бъде предпочитана дестинация и през есента. Цяла зима пет пъти седмично на Летище Бургас ще се обслужват полети от и до Русия. По предварителни прогнози за коледните и новогодишните празници ще се посрещат и извънредни полети. По всичко личи, че фалитите на осемте руски компании, някои от които оставяха „безпризорно” свои клиенти по летищата във Варна и Бургас това лято, не са отказали руските граждани да пътуват.
Коментари

Още от последните новини