30 байкъри сътвориха уникално шоу в Бургас, федерацията очарована (Снимки)

30 байкъри сътвориха уникално шоу в Бургас, федерацията очарована (Снимки) - E-Burgas.com

Най-добрият 4cross състезател в България Георги Радев също опита байк парка, „Shore Invaders“ с пет медала

Състезанието по Dirt Jump 2016, което се проведе в байк парка в Бургас предизвика истинска еуфория, а 30-те състезатели, които се включиха в първите в историята на Български колоездачен съюз финали в тази дисциплина, сътвориха истинско шоу.

Мероприятието, което за пореден път е подкрепепно от дамски клуб „Зонта“, се проведе вчера, като привлече едни от най-класните байкъри от цялата страна. Дисциплината е една от най-атрактивните, тъй като освен за време точкува състезателите и по изпълнение на трикове във въздуха. Поради тази причина редовно сред участниците са и доказани таланти с колелета BMX.

Бургаският клуб Shore Invaders, който е един от водещите спортни клубове в Бургас и страната, спечели общо пет медала. Със злато се окичи Николай Желев-Коки, който вече се състезава в по-горната категория 13-14-годишни, а в същата категория последователно на второ и трето място се класираха съотборниците му Иван Петров и Ивайло Мънков. По този начин Желев-джуниър стана 5-кратен шампион на Dirt Jump. В по-горната категория Иван Николов си завоюва бронзов медал.

Голямата изненада на състезанието вчера бе участието на най-добрия състезател в дисциплината 4cross у нас Георги Радев. Майсторското му каране събра погледите на публиката, като пловдивчанинът завърши втори, отстъпвайки на бургаския майстор на BMX Иво Колев. Както е известно, Радев има състезателен лиценз с отбора на Shore Invaders и по този начин също носи отличие за клуба.

Представителят на Български колоездачен съюз Петър Михайлов, присъства вчера на бургаския байк парк и остана очарован от спортното мероприятие, което за пореден път бе организирано по най-добрия начин. Опитът на бургазлии в това е солиден, предвид и състезанието по спускане DH-Burgas в местността Шилото, което се превърна в традиция и привлича най-добрите у нас всяка година.

Галерия
Коментари

Още от последните новини