23-ма студенти избраха да се обучават в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ Бургас

23-ма студенти избраха да се обучават в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ Бургас - E-Burgas.com

Обучението им е по програмата „Студентски практики”

Най-голямото лечебно заведение в Югоизточна България е сред обучаващите  организации по програмата на Министерството на образованието „Студентски практики”. От март месец досега, младите хора, решили да почерпят опит в УМБАЛ Бургас, са близо 30. Те са от специалностите „медицинска сестра” и „рехабилитатор”  на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Студентите имат интерес към Клиниката по съдова  хирургия, Първо отделение по обща хирургия, Отделението по нервни болести, като на най-голям брой  студенти се радват  в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина.

„Обучаваме студентите на най-важните стъпки при работата с оперирани пациенти, хора, преживели инсулт и пострадали при различни инциденти, на които предстои  да се върнат към нормалното си ежедневие.  От нас има нужда в почти всички отделения на болницата, както в Отделението по ортопедия, Отделенията по обща хирургия, Отделението по неврохирургия, Реанимация и други”, споделят кинезитерапевтът  Светла Георгиева, рехабилитаторът и ерготерапевт Валентин Вълчев и рехабилитаторът Анелия Ангелова, които са ментори по програмата.  До момента в Отделението по  физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ Бургас по нея са обучени  23-ма студенти. Те са от специалностите  „рехабилитатор” в Медицински колеж към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и „ерготерапевт” във  Факултета  по обществено здраве и здравни грижи на университета.

Началникът на Отделението по  физикална и рехабилитационна медицина д-р Диана Недева споделя, че присъствието на студенти при тях е нещо обичайно. От години отделението е база за обучение и работи съвместно както с  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, така и с Национална спортна академия, с които си сътрудничи повече от успешно.

Последната обява на УМБАЛ Бургас по програма „Студентски практики” е  за обучение на медицинска сестра в Отделение по нефрология, медицинска сестра (секретар) в Клиника по съдова хирургия и медицинска сестра (секретар) в Отделение по нефрология.

Коментари

Още от последните новини