26 млн. лв. са необходими за пътя Малко Търново - Царево

26 млн. лв. са необходими за пътя Малко Търново - Царево - E-Burgas.com

В цяла Стрaнджа събират подписи, връчват петицията на Лиляна Павлова

Близо 2000 подписа са събрани за ремонта на пътя Малко Търново - Царево, съобщава Радио Бургас. Инициативата стартира писателят и журналист Милена Фучеджиева, която започна и петиция в Интернет, подкрепена и от други известни българи. Пътят е важен, защото ще помогне за развитието на един забравен край, подчерта кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

"Двадесет и шест милиона лева по данни на „Пътна инфраструктура“ струва пътя, за да бъде направен. Не знам дали са толкова, - поне така са дадени. Слушам някои хора, които ми обясняват, че няма да има възвращаемост, че няма такъв туристопоток. Няма такъв туристопоток, защото няма път! Ако се направи пътя, нещата ще бъдат много по-различни за развитието на целия регион. Ние поскахме две неща – пътя Царево-Малко Търново и границата да бъде отворена за бизнеса. Толкова много ли искаме? Не мога да разбера…" заяви Янчев пред радиото. 

Събирането на подписи продължава и в община Малко Търново до края на август, след което петицията ще бъде връчена на регионалният министър Лиляна Павлова.

Коментари

Още от последните новини