26 деца ще изучават спа и балнеология в СУ "Иван Вазов"

26 деца ще изучават спа и балнеология в СУ

Училището има договор с учебно заведение в германския град Дегендорф за обмен на децата

Приехме 26 деца, които ще изучават „Извършване на термални процедури в балнеологични и възстановителни центрове“. Това заяви на старта на учебната година директорът на СУ "Иван Вазов" Виктор Георгиев, цитиран от радио "Фокус". По думите му процедурата е била изключително тежка, но колективът се е справил.

„В новата специалност ще се изучава английски език, а вторият чужд език е немски, като обучението ще започне от 9 и ще завърши в 12 клас. Практическите обучения ще бъдат в болницата по рехабилитация и терапия, с която ще сключим договор. Ще заложим на много специалности от медицински характер“, добави още Григоров.

Училището има договор с учебно заведение в германския град Дегендорф за обмен на децата. Това щяло да се случи в един по-късен етап, когато учениците получат качествено езиково обучение.

Според директора общият брой на учениците в училището бил 135, като имало деца и на индивидуална форма, както и деца със специални образователни потребности.

„Полагаме грижи, имаме ресурсни учители, екипи и психолог, предоставяме и допълнителна подкрепа“, каза още Виктор Григоров.

Коментари

Още от последните новини