18-годишният Петър, който уби с дървен сап съселянин, остава в ареста - E-BURGAS - в час с новините - E-BURGAS - Новинарски портал, отразяващ събитията от обществено-политическия живот на Бургас и региона.

18-годишният Петър, който уби с дървен сап съселянин, остава в ареста

18-годишният Петър , който на 8 октомври преби до смърт свой съселянин остава в ареста, постанови състав на Окръжен съд – Бургас. Той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление по особено жесток начин и ще бъде съден по най-тежката буква от закона.

От доказателствата по делото, съдът изведе извод за наличие на обосновано предположение, че Петър е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдебната инстанция прие като доказателства самопризнанията на Петър Л. и изложените от него подробни обяснения, подробно описание на механизма на причиняване на телесните увреждания на пострадалия, разкрити и в хода на досъдебното производство. Съдът счете, че е налице и другата кумулативна предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно, опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, доколкото самата правна квалификация на престъплението и предвиденото за него наказание „Лишаване от свобода“ над 10 години, предполага наличието на такава опасност. Според съдебната инстанция липсват доказателства, които да оборват този извод.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

          

Сподели новината:

Коментари