16-годишният шампион Митко Тодоров се нуждае от средства за лечение, да му помогнем!

16-годишният шампион Митко Тодоров се нуждае от средства за лечение, да му помогнем! - E-Burgas.com

Колоездачът шампион от „Несебър” Митко Тодоров /на 16 години!/ заболя сериозно и се нуждае от бързо и скъпо лечение. Да му помогнем!

Митко е само 16 години. Той е роден в Обзор, където започва да тренира колоездене в тамошния клон на клуба „Несебър”. Бързо израства в спорта и е привличан неизменно в представителните тимове от съответните възрастови групи.

През 2014 година Митко стана държавен шампион на шосе и на писта заедно със съотборниците си и взе бронзов медал в индивидуалното бягане по часовник.

През следващата година талантливият колоездач бе отново трети в републиката, а тазгодишният сезон бе най-успешният за него досега – пак стана златен медалист на писта и шосе с отбора си, спечели и купите „Троян”, „Обзор” , „Сливен”; първи бе и на един от турнирите и завърши четвърти в крайното класиране във веригата на Черноморската колоездачна лига „Спринт”.

Митко обаче заболя в края на лятото и прекрати, надяваме се временно, тренировките. Консултациите в реномирани болници /у нас и в чужбина/ показаха, че младият спортист трябва да се подложи на спешно и сложно лечение. То струва скъпо, а финансовото бреме е непосилно за семейството на Митко.

Имаме уверението, че помощ ще дойде от клуба „Несебър”, от кметството на Обзор, от общината Несебър, но и всички ние, които обичаме Митко и колоезденето, трябва да се включим - кой с колкото може - в събирането на средства за лечението му.

Младият и изключително талантлив спортист заслужава тази наша чисто човешка подкрепа. Нека му помогнем да победи коварната болест и да го видим отново на победния подиум!   

Кураж, Митко! 

Банковата сметка* на Митко Тодоров

IBAN BG65STSA93000023886722
Донка Недева Югова
Банка ДСК клон Обзор

---

* Смeтката е на името на бабата на Митко, тъй като той е непълнолетен.

 

 

Коментари

Още от последните новини