150 деца на опашка за 5 клас в ОУ "Ал. Г. Коджакафалията"

150 деца на опашка за 5 клас в ОУ

Близо 150 са кандидатите за пети клас в ОУ "Ал. Г. Коджакафалията“. Това каза директорът на училището Михаил Ненов пред радио "Фокус". Тази година начинът за подаване на документи е опростен и съответно изискванията спрямо кандидатите.

Те трябвало да представят удостоверение за завършен начален етап, като се вземат предвид оценките им, и портфолио с постижения от турнири и състезания, които им дават различен брой точки, в зависимост от това дали са взели призови места или просто са участвали.

Различните състезания дават и различен брой точки, защото всяко има индивидуално ниво на трудност, като някои се припокриват с профила на училището. Затова залагаме повече на състезанията по математика, информационни технологии и английски език“, каза още Ненов.

Според него голямата цел, която поставя пред себе си и пред екипа си е да  внедри в учебния процес един подход, който е базиран на идентифицирането и решаването на проблеми на общността и на града.

Тоест по начина, по който учат децата да се опитват да решават някакъв казус, защото виждам в тях една готовност да помагат на света, в който живеят“, допълни Ненов.

Коментари

Още от последните новини