11 обекта по Северното Черноморие са обявени за опасни

11 обекта по Северното Черноморие са обявени за опасни - E-Burgas.com

След проверка на експерти от Морска администрация-Варна, 11 обекта по Северното Черноморие са обявени за опасни и са забранени за ползване. Това са пристани, мостици, буни и вълноломи. Причината е лошото им състояние. Ограничението е най-вече за плавателни съдове, на които се забранява акостирането.

Варненските буни са построени през 80-те години на миналия век и оттогава не са ремонтирани. При проверка експерти са установили, че по съоръженията има изкъртена или липсваща бетонна настилка и стърчаща арматура, а на места има повреди по основата на конструкцията.

"Тази проверка е регулярна, тя се извършва всяка година по минимум един път, на база, на която аз издавам заповед за определени обекти, които са атрактивни за приставане, но всъщност представляват опасност за всякакви плавателни съдове." зави директорът на Морска администрация капитан.Валентин Енчев,

От Областната управа заявиха, че буните са в окаяно състояние, но пари за ремонт няма. Търси се вариант съоръженията да се отдават на концесия за период не по-малък от 30 години.

Коментари

Още от последните новини