10 години затвор за Мюмюн Куция, опитал да убие дете в Ямбол

10 години затвор за Мюмюн Куция, опитал да убие дете в Ямбол  - E-Burgas.com

Малчуганът се подиграл с недъга на нападателя си, той го пребил от бой с юмруци и камъни

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказание от 10 г. „лишаване от свобода“ на 36-годишния Михаил Г. от Ямбол, изчестен с прякорите Мюмюн и Куция. 

На 4 май миналата година в Ямбол в изоставена детска градина е направил опит да убие непълнолетно момче. Той му нанесъл множество удари с ръце и камъни по лицето, главата и тялото. Насилникът влачил детето по земята, вледствие на което то изпаднало в състояние на дълбока кома с периодично спиране на дишането. 
На детето са причинени контузни рани и болезнен травматичен оток на тъканите в областта на лицето – в областта на челото, бузите, двете слепоочия, носа, устните, двете половини на челюстните области, болезнен травматичен оток на тъканите в областта на лицето с лицева асиметрия, контузия на мозъка, счупени зъби и други наранявания. Пострадалото дето е било временно  

Михаил живеел в Ямбол.  По рождение страдал от неподвижност на колянната  става на левия крак, което го принуждавало да куца при вървене. В махалата, в която живеел се ползвал с прозвището „Мюмюн“, наричали го и „Куция“, последното от които прозвища, обвиняемият не харесвал.

Срещу дома на Михаил се намирал дома на пострадалото 8 – годишно момче. Двамата се познавали. На горепосочената дата влезли в необитаема, полуразрушена сграда, намираща се недалеч от домовете им. Тогава в разговор помежду им, пострадалият се обърнал към подсъдимия с прозвището му „куц“, като го нарекъл и „инвалид“, предвид рождения му недъг на левия му крак. 

Подразнен от това и в отговор на приетото от него като обида обръщение Михаил  бутнал силно с ръце момчето, което от удара загубило равновесие и паднало на земята. След това Михаил се навел над падналото на земята дете и със значителна сила и многократно нанесъл удари с ръце и крака и камъни в областта на главата, лицето и тялото на детето. 

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Коментари

Още от последните новини