Седмица преди края: Бургас изостава в конкурса на МРРБ за обновена градска среда

Седмица преди края: Бургас изостава в конкурса на МРРБ за обновена градска среда - E-Burgas.com

180 снимки са получени до момента в рамките на инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“, част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“. Конкурсът цели да стимулира гражданите да покажат и популяризират със снимки проектите, с които се обновяват големите общински центрове и обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура, как се развиват градовете с инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., както и с предходните проекти, реализирани по ръководените от МРРБ европрограми. 

Най-активни към днешна дата са жителите на София, Благоевград, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра. Участниците в конкурса са изпратили най-много кадри на обновени паркови и централни зони, санирани блокове, детски площадки, учебни заведения и детски градини, обновените сгради на пожарните служби,  социални жилища. Има и фотографии на исторически местности и реставрирани крепости.

Само седмица остава до изтичане на крайния срок – 30 септември, в който все още може да се изпращат снимки за включване в надпреварата. Те се приемат на имейл: [email protected], придружени с име на автора, телефон за връзка и кратка информация с какво го впечатлява този проект и с какво допринася за града.

Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени в календар за 2020 г., предвидени са и атрактивни награди. 

Така всеки има възможност да подкрепи родния си град, като покаже обновени паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, рехабилитирани пътища, културни и туристически обекти, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места.

Коментари

Още от последните новини