Защитниците на Атанасовското езеро казват утре какво мислят за Океанариума

Atanasovsko ezero

Утре  в залата на Областна администрация Бургас ще се проведе втората среща на Обществения съвет за Атанасовско езеро. Темата този път ще бъде: „Основни постижения на първия LIFE+ проект за района на Бургас – „Живот за Бургаските езера“. Лектори ще бъдат Константин Господинов – ръководител на проекта и Юрий Корнилев – отговорник природозащитни дейности от БДЗП.

Кратко представяне на моментното състояние на Атанасовско езеро ще направи Дияна Костовска, ръководител на проект „Солта на живота“, БФБ. Специално внимание ще бъде поставено на теми като предстоящото изграждане на океанариума на границата на езерото, почистването на обходния канал и добри практики от съвместната работа между различни заинтересовани страни.

В Съвета участват представители на РИОСВ, oбщина Бургас, БАН, Летище Бургас, ДГС Бургас, ЛРД Лебед, Регионален музей, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, НПО и др.

Общественият съвет за Атанасовско езеро бе създаден през март 2013 г. в рамките на проект “Солта на живота”, LIFE+. Срещите на Съвета са добра платформа за разискване на важни за езерото теми и за разпространение на информация между всички заинтересовани страни, както и за генериране на идеи за езерото и неговите околности, така че то да остане истинска природна забележителност на Бургас.

Loading Facebook Comments ...

Един коментар

  1. бургаски

    Трябва да има работа за хората. Ако тази мащабна инвестиция отвори много работни места и помогне за привличане на много туристи (което ще подпомогне бизнеса) какво толкова има за обсъждане?
    Вместо да застанем зад интересите на града си, пак се чудим какви глупости да измислим.

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*