Spirit of Burgas идва в пълна тишина

1003670_10151714690754456_1349118689_nВ събота и неделя е поредното издание на фестивала „Spirit of Burgas“.

Този път само за два дни и без много реклама. Поканените за участие групи са известни на малцина и надали ще предизвикат и голям интерес. Общината като съорганизатор е  затегнала „кранчето“ с парите и това лято дава само символичните 150 000 лв., докато други години парите са стигали до над половин милион лева. Не се е чуло и за безплатните билети, които  получаваха живеещите до централния плаж, като компенсация за шумните вечери. Чу се, обаче за протести на охранители, които не си били получили парите още от миналата година. От общината казаха, че те са си платили всичко, но имали съдружник.

Именно проблемът е със съдружникът, който получава и щедро харчи общинската субсидия. Продължава да остава в тайна кой и как избира фирмата партньор. Фестивалът вече „изяде“ своя първоначален организатор-уволненият директор на общинското предприятие „Летен театър“ Михаил Куцев. Сочат  го като бащата и идеолога на плажното музикално парти, дало популярност на кмета Николов сред младите хора.

Сега обаче фестивалът носи само неприятности на Николов. Опозицята мърка за големите общински харчове и нулевите приходи от шумотевицата. Трудно се прикриват и поразиите по Морската градина от боклуците и спящите по пейки и полянки фенове. А, Николов не обича шумните проблеми. Затова и фестивалът е със затихващи функции. Остава само въпросът, кой харчеше общинските пари от субсидията и за какво, както и кой прибра приходите от реклама и продажби на билети и напитки. Кой и колно?

А беше време, дори Джони Ден, уж беше дошъл да погледа фестивала. Ех, реклама!

Loading Facebook Comments ...

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*