Директорката на Търговската гимназия Диана Савова: Никога не съм агитирала за ГЕРБ

Директорката на Търговска гимназия – Бургас Диана Савова заяви пред e-burgas, че никога, под каквато и да е форма, не е агитирала за ГЕРБ.

Потърсихме я по повод анонимния сигнал, който получихме в редакцията, в който се твърди, чe директорката на училището е писала незаслужени шестици на зрелостници, за да ги накара да гласуват за ГЕРБ. 

„Залагам името си, че никога не съм допускала в практиката си да направя такова нещо. Устата ми не се е отворила. В кабинета ми няма да намерите нито един рекламен материал по отношение на ГЕРБ – дори химикалка, запалка или брошура. Няма как да има. Дори извън часовете, дори извън училище, никога не съм говорила за която и да е политическа сила. Можете да питате,  който искате ученик от гимназията, без значение от кой клас.Всеки ще потвърди думите ми”, каза Диана Савова.

Директорката коментира и корекции на оценките, които са нанесени с червен химикал, като обясни, че те са напълно законни.

„Съгласно наредба 3, всяка корекция, която се нанася в дневниците, трябва да бъде подписана и от мен. Първо преподавателят нанася корекцията, а след това аз съм длъжна да я заверя и да сложа печата на училището, иначе е невалидна. Това изисква наредбата, корекциите се нанасят с червен химикал. Аз самата не съм влизала във въпросните часове, а само съм заверила корекциите”.

Диана Савова изказа съмненията си, че най-вероятно преподавател от Търговската гимназия е изпратил анонимно снимката от дневника.

„Само преподавателите имат достъп до дневниците. Няма как ученик да се добере до тях, а и да тръгне против себе си. Много съжалявам, че така се е получило”, допълни г-жа Савова.

Loading Facebook Comments ...

2 коментара

  1. Има ли значение кой е изпратил снимката от дневника? Това вярно ли е, или дневникът е фалшив? То дори и по физическо възпитание да беше писала само шестици, щеше да бъде прието като незаслужено. А това е МАТЕМАТИКА! Всички знаят, че този предмет не е за всички глави, колкото и сили да полагат.
    Много ясно се вижда, че за да бъдат крайните оценки по-достоверни, са писани и доста шестици през срока със същия почерк и шрифт, каквито са и крайните шестици.
    Продажна директорка! Какво да очакваме от тези ученици занапред, след като сега им показват как могат да просперират с гъзелизачество и фалшификации?

  2. Pavel

    Нямаш право да коментираш имайки се предвид факта, че не си от тази гимназия и не знаеш реалната ситуация. Не се ли научихте, че медиите правят всичко да изглежда гадно, за да си вдигат рейтинга на гърба на добрите хора?!?

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*