НФСБ поиска оставката на Димитър Николов (Видео)

 

Скандалът с ремонта на Младежкия дом и рушащите се сгради около площад „Св. Св. Кирил и Метдодий” основни мотиви

НФСБ поиска оставката на кмета на Бургас Димитър Николов на пресконференция днес. Първият основен мотив, който посочиха от партията на телевизия „СKAT”, бе скандалът около ремонта на Младежкия дом, извършван чрез еврофинансиране за 5 млн. лв, който е обект на разследване от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Освен това сградата е била посетена от представители АФКОС, които са направили оглед и са констатирали нарушения.  Ако бъдат доказани нередностите при усвояването на европейските средства, община Бургас ще трябва да върне усвоените до сега пари и да довърши проекта със собствени средства.

„Електрическата инсталация трябвало да бъде сменена, но в крайна сметка се оказа, че тя не е подменена, а парите са усвоени. Другото голямо нарушение е това,че вместо да бъдат изградени тоалетни за хора с увреждания, върху старите плочки са наредени нови и никакви нови тоалетни не са изградени, а парите отново са усвоени”, заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.

„Два пъти изпартихме питания към Димитър Николов за нарушенията по проекта. Отговорите бяха, че такива нарушения не са извършени, което е абсолютна лъжа”, допълни още Валери Симеонов.

Като друга причина за исканата оставка бяха посочени рушащите се сгради около площад „Св. Св. Кирил и Методий”, които бяха определени като „опасни” от лидера на НФСБ.

„При наша провекра открихме конструктивни нарушения в сградата на училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Става въпрос за сериозни пукнатини, които тръгват от стълбищната площадка на главния вход и застрашават живота на стотици деца”.

Валери Симеонов заяви, че в подобно състояние са още църквата и филхармонията, а мерки от община Бургас не се предприемат.

НФСБ ще поискат оставката на Димитър Николов и на общинската сесия на местния парламент, която е насрочена за утре.

На 1 април от партията организират протестни митинги в Бургас и София, които ще бъдат насочени срещу управлението на двата града.

 

Loading Facebook Comments ...

8 коментара

 1. hahah

  ХАХАХАХ – простотия на квадрат. Аз искам оставката на Станишев и на СКАТ, да де НФСБ.

 2. Батман БАШИБОЗУК

  Като някакви сит лордове са се наредили четиримата, а Касабов гледа направо в отвращение. Тъмни мисли в тъмни глави има на тая снимка 😀

 3. Toxicalert

  Даже няма да си направя труд да изгледам видеото ….не искам да си пиля нервите с глупостите на деструктивни хора

 4. Теодора

  Национален фронт за спасение…Тези хора трябва да намерят някой да ги спаси от самите тях.

 5. jatvaria

  Само като им чуеш името Национален фронт за спасение на България и ти става ясно, какви са….фронт за спасение…ахахахахах

 6. Барбарон

  а Йода най-вдясно утре какви ще ги бръщолеви на сесията не е истина…

 7. Аз

  Повдига ми се от тези. Няма ли кой да ни спаси от тази напаст.
  Г-н Николов, моля ви направете така, че да изчезнат от Бургас тези малоуници СБИРЩИНА КУКОВЦИ- АСОЦИАЛНИ ТЪПИРИ- СКАТ

 8. Аз

  Има едно въже там зад тях. Ами да го използват по предназначение и да изчезнат.

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*