Такса „Смет” в Бургас ще продължи да се определя на базата на данъчна оценка

Такса „Смет” ще продължи да се определя на базата на данъчна оценка. Това гласува днес Общински съвет – Бургас.

Парламентаристите подкрепиха предложената от администрация Наредба за определяне на местните такси и цени на услугите, в компонента й за битови отпадъци.

Докладната бе внесена за разискване в ОбС след като и Административен съд Бургас, и Върховен административен съд /ВАС/ отмениха наредбата.

Според съветници нямало как да се установи количеството на генерирани отпадъци. За това е и по-целесъобразно да се остави досегашния метод на изчисляване на налога – на базата на данъчна оценка на имота.

Опозицията настоя таксата да се определя на размера на потребеното количество, като по този начин налогът ще се намали, твърдяха парламентаристите. От НФСБ предложиха размера на таксата да се определя по квартали. Според тях администрацията можела да изчисли лесно този показател, нещо, което щяло да доведе до сериозно намаляне на налога.

Loading Facebook Comments ...

Един коментар

  1. Toxicalert

    Защо не сложите една базова такса смет за всички в даден район ,средно-аритметична да речем. После да си формирате една комисийка от няколко човека два или три пъти годишно да навестяват сградите и да дават индивидуален коефициент на замърсеност около тях и който държи кочина и хвърля зад блока да взема „бонус“ сума нагоре в таксата си. Повярвайте съсед съседа си ще гледа и следи дали мърси .

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*