Пожарната в Бургас ще получи нова кола?

Службата по пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) в Бургас може да се сдобие с нов автомобил. Предложението за дарение на нова противопожарна кола е направено от кмета Димитър Николов и ще бъде гласувано на предстоящата общинска сесия.

В мотивите, които Николов представя пред местния парламент, се посочва, че получените през 2012 г. нови пожарни автомобили са с характеристики, които позволяват използването им в градски условия при добра инфраструктура. Те обаче не можели да заменят основните противопожарни коли с повишена проходимост на шаси „Татра“, които се използват за гасенето на огън извън урбанизирани територии.

Поради тази причина, кметът предлага на ПБЗН да бъде дарен автомобил „Татра 815“, който е бил предоставен на Общината от „Лукойл Нефтохим Бургас“. От гласовете на съветниците зависи дали това предложение ще стане факт.

За изминалата 2012 г. районна служба ПБЗН се е справила с над 1300 пожара, като средно колите са излизали на ден по 3 пъти. През лятото интензитетът на работата им е скочил значително.

Loading Facebook Comments ...

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*