Начало » Бургас » Времето днес: Облачно, но топло

Пожарната в Бургас ще получи нова кола?

Пожарната в Бургас ще получи нова кола? pojarnaaaaСлужбата по пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) в Бургас може да се сдобие с нов автомобил. Предложението за дарение на нова противопожарна кола е направено от кмета Димитър Николов и ще бъде гласувано на предстоящата общинска сесия.

В мотивите, които Николов представя пред местния парламент, се посочва, че получените през 2012 г. нови пожарни автомобили са с характеристики, които позволяват използването им в градски условия при добра инфраструктура. Те обаче не можели да заменят основните противопожарни коли с повишена проходимост на шаси “Татра”, които се използват за гасенето на огън извън урбанизирани територии.

Поради тази причина, кметът предлага на ПБЗН да бъде дарен автомобил “Татра 815″, който е бил предоставен на Общината от “Лукойл Нефтохим Бургас”. От гласовете на съветниците зависи дали това предложение ще стане факт.

За изминалата 2012 г. районна служба ПБЗН се е справила с над 1300 пожара, като средно колите са излизали на ден по 3 пъти. През лятото интензитетът на работата им е скочил значително.

Loading Facebook Comments ...

Добави коментар

Вашият мейл няма да бъде публикуван.


+ три = осем

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

[%%LINKS%%]